28 weken zwanger

De lengte van jouw baby bij 28 weken zwangerschap is: 35 cm
Het gewicht van jouw baby bij 28 weken zwangerschap is: 900 gram

Hoe ontwikkelt de baby zich rond 28 weken?

Je kindje zal nu niet alleen van links naar rechts draaien maar ook af en toe een koprol maken. Het rolt van beneden naar boven en andersom. Door al dat bewegen worden de spieren van de baby steeds sterker. Vanaf deze week kunnen wij aan je buik voelen hoe je kindje ligt. Met zijn hoofdje naar beneden of bovenin je buik. Sommige vrouwen kunnen het ook bij zichzelf voelen. Het is nu nog niet belangrijk hoe je kindje ligt, met het hoofdje beneden, boven of aan de zijkant. Er is nog genoeg ruimte om te draaien en goed te gaan liggen voor de bevalling.

Wat kan je verwachten bij 28 weken zwangerschap?

Je baarmoeder heeft op dit moment de afmetingen van een basketbal. Daardoor wordt slapen en draaien in bed soms wat lastiger. Het kan helpen een kussen tussen je knieën te leggen als je op een zij ligt. Ook is het verstandig eerst op je zij te gaan liggen voordat je opstaat uit bed, om overbelasting van je rug te voorkomen.

Tips als je 28 weken zwanger bent:

  • Vanaf deze week moet je de baby dagelijks goed voelen bewegen.

Voel je de baby niet bewegen of minder of anders dan je gewend bent? Bel ons dan op het spoednummer 06-54788178, wij gaan dan onderzoeken of alles goed gaat met de baby.