Echo's ZWANGERSCHAP

Samengevat

  • Echo's zijn onschadelijk
  • Mogelijk vanaf 7 weken zwangerschap
  • Echo's bij ons op de praktijk
  • Verzekering vergoed minimaal 3 echo's
  • Op verzoek altijd extra echo's mogelijk

Gedurende je zwangerschap, kun je meerdere echo's laten maken. Een echo is een afbeelding die gemaakt wordt met behulp van geluidsgolven. Op deze manier kunnen we het kind in je buik bekijken. We kunnen de vorm, ligging en zelfs de organen duidelijk zien. Het beeld zal te zien zijn op een tv. Ook krijg je altijd een foto mee. Het is ook mogelijkheid om foto's op te slaan op een UBS-stick. Een echo is niet schadelijk voor de zwangerschap.

De meeste zwangerschapsecho's worden gemaakt in onze eigen praktijk. De specialistische echo's (combinatietest en 20-weken echo) worden gemaakt in het ons eigen echocentrum Echopunt*.

Echo's kunnen inwendig (via de vagina) of uitwendig (via de buik) worden gemaakt:

* Dit is een samenwerkingsverband tussen 7 verloskundige praktijken en het OLVG. Door deze samenwerking en concentratie van de zorg, zijn de echoscopisten zo ervaren en bekwaam dat wordt voldaan aan de hoogste eisen die wordt gesteld aan een echoscopist. Mocht het voorkomen dat er (op korte termijn) geen plek is in ons eigen echocentrum dan zullen wij je verwijzen naar een ander echocentrum in Amsterdam.