17 weken zwanger

De lengte van jouw baby rond 17 weken zwangerschap is: 18 cm
Het gewicht van jouw baby bij 17 weken zwangerschap is: 150 gram

Wat kan je verwachten rond 17 weken zwangerschap?

Voel je al bewegingen van de baby? Veel vrouwen voelen de baby voor het eerst bewegen als ze tussen de 17 en 20 weken zwanger zijn. Maar als de placenta aan de voorkant van je baarmoeder ligt kan het ook nog een paar weken langer duren voordat je de baby voelt, omdat de placenta werkt als een soort stootkussentje.

Hoe ontwikkelt je baby zich rond de 17e week van de zwangerschap?

De baby maakt nu een ware groeispurt door vanaf 17 weken. De komende 3 weken zal de baby in gewicht verdubbelen! Door de aanleg van onderhuids vet zal de huid ook minder doorschijnend worden. De baby kan nu ook horen en kan zelfs schrikken van hard geluid! Als een baby schrikt zal het opeens erg gaan bewegen.

Tips als je 17 weken zwanger bent:

  • Weet je werkgever al dat je zwanger bent? Je werkgever zal tijdens je zwangerschap vragen om een 'zwangerschapsverklaring'. Dit heeft hij nodig om een uitkering voor je zwangerschapsverlof aan te vragen. Ook als je zelfstandige bent heb je zo'n verklaring nodig om bij het het UWV je zwangerschapsverlof aan te vragen. Wij kunnen je zo'n zwangerschapsverklaring geven. Vraag hierom tijdens je volgende controle bij ons.