22 weken zwanger

De lengte van jouw baby bij 22 weken zwangerschap is: 28,5 cm
Het gewicht van jouw baby bij 22 weken zwangerschap is: 400 gram

Wat kan je verwachten bij 22 weken zwangerschap?

Bijna alle vrouwen voelen de baby bij deze termijn bewegen. Sommige vrouwen omschrijven het als ‘bubbels in hun buik’ anderen voelen ‘plopjes’. De bewegingen zullen iedere week sterker worden. Het kan zijn dat je de baby soms een paar dagen niet voelt. Dat is niet erg. De baby kan nu namelijk ook bewegen in het vruchtwater zonder dat hij de baarmoeder raakt. En je voelt de baby alleen als hij beweegt tegen de binnenkant van de baarmoeder. Maak je je zorgen omdat je de baby niet voelt bewegen? Bel ons dan, of kom naar het hartjesspreekuur.

Behalve nieuwe broeken, moeten veel vrouwen ook nieuwe schoenen aanschaffen in de zwangerschap. Door het hormoon progesteron worden je ligamenten in je voet wat slapper, je krijgt dus iets platvoeten. Dit kan bij sommige vrouwen wel een halve maat schelen!

Hoe ontwikkelt de baby zich rond 22 weken?

Wist je dat je kindje nu al geluiden hoort. Het hoort jouw hart en de geluiden van je buik. Ook hoort het jouw stem, maar ook de stemmen van mensen in je buurt en muziek. Als je nu steeds naar een bepaald liedje luistert of dat zingt, zal je kindje dat liedje straks, buiten de buik, herkennen. Dat is uit onderzoek gebleken.