26 weken zwanger

De lengte van jouw baby bij 26 weken zwangerschap is: 33 cm
Het gewicht van jouw baby bij 26 weken zwangerschap is: 720 gram

Hoe ontwikkelt je baby zich rond de 26 weken?

Je baby is vanaf dit moment ‘levensvatbaar’. Toch overleven veel kinderen het niet die bij deze termijn geboren worden. Dat komt omdat:

  • de longen zijn nog niet klaar met de ontwikkeling. De longblaasjes zijn nog aan het groeien en je kindje is aan het oefenen met ademhalen.
  • het afweersysteem is nog erg zwak: het kindje kan heel makkelijk ziek worden.
  • het kindje kan zich nog niet goed warm houden. Omdat er nog heel weinig vet op een kindje van 26 weken zit. Daarom moeten kinderen die voor de 36 weken zwangerschap worden geboren bijna altijd in de couveuse liggen om wam te blijven.
  • het kindje kan nog niet zelf drinken. Het is wel aan het oefenen met slikken en zuigen. Maar het kan nog niet echt melk drinken.

Tips als je 26 weken zwanger bent:

  • Het is fijn om goed voorbereid te zijn voor de bevalling. Daarom is het aan te raden een zwangerschaps-cursus te doen. Er zij veel verschillende soorten cursussen. Variërend van informatief, sportief tot ontspannend. Op internet, in onze wachtkamer en hier op de website kun je informatie vinden over verschillende cursussen in de buurt. Het is verstandig je nu ergens aan te melden, anders is de cursus misschien vol of reeds gestart.