man en vrouw troosten elkaar

Een miskraam

Het blijft een rot moment. Een moment waar alles wegvalt. “Het hartje klopt niet, dit is niet goed” En dan dat moment van stilte, bij mij, bij de zwangere en partner. Ik zal er nooit aan wennen om dit verdrietige bericht te melden. 

Emely Achterberg
Werken tijdens de COVID pandemie

Werken in Corona-tijd

We zijn een jaar verder. Voor iedereen is er veel veranderd dit jaar. Maar onze zorg gaat gewoon door. We vertellen hoe wij bleven werken in Corona tijd!

Want bevallingen en controles blijven altijd nodig, met soms enige aanpassingen.

Laudi de Wit
Moeder met gezin

Thuis komen na een bevalling…

Mijn leven moeder van 4 zonen en verloskundige.

Na een prachtige bevalling op de van Woustraat sluip ik mijn huis in.

Om 05:30 slapen mijn kinderen niet meer zo diep dus neem ik geen enkel risico. Schoenen beneden uit, kleren in de gang. Ik kan de lakens voelen, ik voel het stevige kussen al bijna in mijn nek. Heel zachtjes open ik het traphekje… “MAMA, VERGEET JE NIET HET TRAPHEKJE DICHT TE DOEN!” Klinkt er vanuit een van de slaapkamers…

Lotte Ouwehand
Baby uit de buik gehaald tijdens bevalling

Een natuurlijke keizersnede.

Mijn dochter is 7. Mijn enige kind dat na de geboorte direct bij mij op mijn borst is gelegd. Na de geboorte van mijn 2 zonen was deze keizersnede een wereld van verschil, wat zeg ik , het maakte alles goed met wat ik bij mijn ander keizersneden heb meegemaakt.

Emely Achterberg
Jules 1 jaar

Jules 1 jaar

Alweer een jaar geleden heb ik zelf voor het eerst mogen meemaken hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen.

Ik ben bevallen op een maandagmiddag. Na een nacht rommelen, waarbij ik mijzelf constant probeerde te vertellen dat het waarschijnlijk nog geen weeën waren

Laudi de Wit
vader en baby

Ondanks de afstand toch dichtbij…

Het is licht buiten, het is donker in mijn echokamer. Zo hebben we goed beeld om deze mooie baby van rond de 11 weken te gaan bewonderen.

De zwangere komt alleen, dat is nu de richtlijn. Want er heerst een virus in de wereld. Maar nu zitten we in deze wereld. Een kamer in het donker en een zwangere vol verwachting om alleen met mij te kijken naar hun baby.

We kennen elkaar. Ik heb haar mogen begeleiden bij hun 1e kind, een prachtige thuis bevalling.

Emely Achterberg
knuffels hangen aan plafond

Babyspullen kopen…gedoe!

18 weken zwanger van onze eerste kind besloot ik dat het tijd was om te beginnen met de aanschaf van de ‘ baby uitzet’. Georganiseerd als ik ben maakte ik een Excel lijst met alle items die we moesten aanschaffen. Achter ieder item kon ik de website plaatsen waar het betreffende artikel te koop was. Ik kon beginnen!

Lotte Ouwehand
wasbare vs wegwerp luier

Wasbare luiers in de praktijk

Het krijgen van een kind is heel slecht voor het milieu. Elke dag wassen, vuilniszakken vol vieze luiers, noem maar op.

Toen ik zwanger werd, vroeg een vriendin: “Ga jij geen wasbare luiers gebruiken?” Om eerlijk te zijn had ik hier nog nooit over nagedacht, maar vanaf dat moment begon mijn zoektocht.

Laudi de Wit
echo van baby

Misselijkheid in de zwangerschap

Ik was 7 weken zwanger van ons derde kindje, toen ik op de praktijk alles aan het klaarzetten was voor het spreekuur… 
Het moment dat hij binnenkwam rook ik meteen de koffie. Ik probeerde nog een gewoon gesprek te voeren, maar moest na een paar minuten naar de wc rennen. Dat was de eerste keer dat ik moest overgeven, maar zeker niet de laatste keer…

Lotte Ouwehand