COVID-vaccin ampul

Corona herhaalprik

Je kunt je herhaalvaccinatie tegen corona halen bij de GGD. Je hoeft alleen een Corona-uitnodigingsbrief van ons mee te nemen waarin wij verklaren dat je zwanger bent. Mail ons (info@witsenkade.nl), dan sturen we je deze brief.

Zwangere vrouwen krijgen deze uitnodiging omdat ze tijdens de zwangerschap extra risico loopt om ziek te worden van het coronavirus. Maar je kiest zelf of je de coronaprik wilt halen. Het is gratis.
Gezien het feit dat de werkzaamheid tijdens de zwangerschap vooral in de tweede helft van belang is, adviseert de werkgroep de herhaalprik om praktische redenen te laten toedienen na de 16e zwangerschapsweek.

Waarom nog een herhaalprik tegen corona?
U krijgt de herhaalprik zodat u vanaf het najaar extra bent beschermd tegen het coronavirus. We verwachten dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. Ook als u eerder gevaccineerd bent of al corona hebt gehad, kunt u nog (ernstig) ziek worden van corona. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor wordt u niet of minder ziek van het coronavirus.

Wanneer?
Heeft u minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting gehad?
Dan kunt u vanaf 04 oktober een afspraak maken bij de GGD.

Hoe maakt u een afspraak?

  • Ga naar: www.coronaherhaalprik.nl.
  • Meld u aan met uw DigiD.
  • Beantwoord vragen over uw gezondheid.
  • Kies een plek, datum en tijd.
  • U krijgt een email met hierin de afspraak of u schrijft de afspraak op.

Vragen over uw gezondheid
Vul de vragenlijst ze thuis in en neem de ingevulde vragenlijst mee naar de afspraak.

Welk vaccin?
U krijgt het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. U kunt niet kiezen. Met dit vaccin bent u beter beschermd tegen corona.
Vaccinatie thuis
Kunt u niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen? Neem dan contact op met uw huisarts voor vaccinatie thuis. Kunt u wel zelf naar een GGD-locatie komen? Maak dan een afspraak bij de GGD. U bent zo sneller aan de beurt.

Belangrijk voor de afspraak:
• Neem een mondkapje mee.
• Doe kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.
• Neem de ‘Corona-uitnodigingsbrief’ + ingevulde Gezondheidsverklaring mee.
• Neem uw identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs of ID kaart).

Meer informatie?
U kunt meer lezen op de website www.coronavaccinatie.nl of www.vragenovercorona.nl, of u kunt bellen naar 0800-1351 (gratis). Of kijk op deze sites: Uitleg over de vaccinatie; Informatie over uw gegevens over registratie; Q&A Herhaalprik corona najaar 2022. Voor medische vragen kunt u contact opnemen met de huisartspraktijk.