Regenboog ouders

Een regenboog gezin, is ieder gezin dat een andere samenstelling heeft dan 2 hetero ouders en hun kind. Bijvoorbeeld een gezin bestaande uit een kind met een alleenstaande, homo/ lesbo of transgender ouder.

Wij begeleiden alle vormen van liefdevol ouderschap en hebben de kennis om je te helpen of te verwijzen naar professionals die ervaring hebben met regenbooggezinnen.

Regenboog gezin

Elke keer als we een afspraak hadden bij Verloskundigenpraktijk Witsenkade keken we er naar uit. De persoonlijke aandacht, de tijd en de vaak fijne nuchtere aanpak terwijl we ons altijd serieus genomen voelden hebben wij als zeer prettig ervaren. Het kleine team aan verloskundigen gaf ons een zeer welkom gevoel en hun ervaring en professionaliteit was altijd merkbaar. Tijdens de afspraken was er voldoende tijd om alles te vragen en de verloskundige keek en luisterde goed naar de zwangere en haar partner(s). In ons geval werden we alledrie actief betrokken tijdens de afspraken. De praktijk zorgt ervoor dat je voor de bevalling iedere verloskundige al hebt ontmoet, zodat er tijdens de bevalling altijd iemand is die je al kent. De bevalling zelf was een heel bijzondere en mooie ervaring, mede vanwege het feit dat Laudi steeds vertrouwen, kunde en rust bleef uitstralen. We zullen haar niet snel vergeten!

Judith, Aaron en Judith

Familierecht advocaat Nicole Grijmans-Veenendaal

Nicoline Grijmans-Veenendaal
www.grijmansfamilierecht.nl

Ze is al jaren gespecialiseerd in onder andere donorcontracten, intentionele meerouderschapsovereenkomsten, draagmoedercontracten, intentiomele co-ouderschapcontracten.

"Voorafgaand aan de conceptie/ geboorte voer ik met regenboog (wens)ouders een familierecht adviesgesprek (pré-mediation).  Tijdens dit gesprek zal gesproken worden over de inhoud van de intentionele meerouderschapsovereenkomst (Staatscommissie-proof), de opvoedovereenkomst, de draagmoederovereenkomst, het co-ouderschapcontract of het donorcontract.

Ik informeer de (wens)ouders over wat er geregeld moet worden, waartoe zij kunnen besluiten en wat de (juridische)consequenties van de verschillende opties zijn. Uiteindelijk maak ik met deze roze (wens)ouders een document waarin staat op welke manier zij de kinderwens gaan vervullen en gaan uitvoeren. Doel is om dan de juridische situatie zoveel als mogelijk overeen te laten komen met de bedoeling en verwachtingen van partijen. Bij het maken van de afspraken staat het belang van de kinderen voorop; mensen kunnen alles bedenken maar ze moeten er dan ook voor zorgen dat het (juridisch) kloppend is! 

Het is essentieel dat de regenboogouders zich omringen met professionals die bekend zijn met deze alternatieve gezinsconstructies zoals draagmoederschap of meeroudergezin.

Het is mooi dat daar in deze praktijk extra aandacht voor is. "

In deze folder kan je veel informatie lezen over juridische en praktische zaken.


Image

Nuttige websites:

  • De kinderwens coach Sara Coster.
  • Meer dan gewenst

    Dit is de Nederlandse stichting voor roze ouderschap. Ze zetten zich in voor LHBT’s die een gezin wensen of hebben. Ze organiseren informatieve bijeenkomsten over juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van LHBT-ouderschap. Ook organiseren ze borrels en speeddates waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor roze gezinnen. Daarnaast voeren ze een actieve lobby voor verbetering van rechten van ouders en kinderen, geven ze voorlichting en informeren ze de media. Je kunt hun activiteiten, oproepen van wensouders en het laatste nieuws rondom roze ouderschap ook online volgen via hun nieuwsbrief, de website, Facebook of Twitter.

  • Happysinglemoms.nl
  • 2 handen op 1 buik