houten wieg tegen een witte achtergrond

Wat adviseren we NIET te kopen

Er zijn zoveel dingen die je worden aangesmeerd als je zwanger bent. Uit eigen ervaring weten we dat marketeers je gemakkelijk weten te vinden. Ook ben je erg ontvankelijk – je wilt immers het beste voor je kind! In onze ervaring zijn er spullen die je niet moet kopen!

Het geld dat je hiermee bespaart kan je investeren in een van onze top-5 baby aankopen

 • Een sterilisator.
  Dit is een bak waarmee je flesjes, speentjes, etc. kan steriliseren. Het blijkt uit onderzoek dat steriliseren helemaal niet nodig is. Goed schoonmaken met heet water en zeep is veel effectiever. En mocht je toch iets willen uitkoken volstaat een grote pan met stromend water, of gewoon de afwasmachine!
 • Een flessenwarmer.
  Absoluut nog nooit gebruikt! Een on-ding op je aanrecht!
 • Een borstkolf.
  Er zijn vele soorten en maten borstkolven. Het type borstkolf dat je nodig hebt is afhankelijk van het moment waarop je gaat kolven. In de eerste week heb je een heel ander type nodig dan als je na een paar maanden gaat werken. Als je in de eerste week zou moeten starten met kolven kan je (ook in het weekend) een kolf-machine huren (wij geven je dan de adressen). De machine huur je voor een paar euro per week, en het deel dat je borsten raakt schaf je eenmalig aan (kost < €40,-)
 • Molton of flanellen luiers.
  Dit zijn zachte doeken die je in een bedje kan leggen om vocht te absorberen. Maar met de huidige pampers is dit niet echt nodig. Geen van ons heeft deze doeken ooit gebruikt.
 • Navelbandjes.
  Op sommige uitzetlijstjes staan deze nog vermeld. Het zijn katoenen doekjes die je om een navelstreng zou kunnen doen. Ook deze…nooit gebruikt of bij iemand gebruikt zien worden.

Natuurlijk staat het je vrij bovenstaande spullen aan te schaffen. En misschien vertel je ons straks dat jij het wel veel hebt gebruikt. Weet jij nog meer spullen die je niet moet kopen, of had moeten kopen? Laat het ons weten!