COVID-19 update

In verband met de huidige ontwikkelingen van COVID-19 (coronavirus), hebben wij de volgende maatregelen in de praktijk genomen:

Vanuit onze beroepsgroep en het RIVM zijn adviezen gekomen voor de aankomende tijd en daarom hebben wij de volgende maatregelen in de praktijk genomen:

  • Uit voorzorg annuleren wij alle live-voorlichtingen tot in ieder geval april 2020. Je kunt je wel aanmelden voor de bijeenkomst, we zullen je dan digitaal informatie toesturen.
  • Om mogelijke besmettingen te voorkomen geven wij geen handen meer en verzoeken wij je zo kort mogelijk voor jouw afspraak binnen te komen in de wachtkamer.
  • De controles op de praktijk zullen vanaf nu qua frequentie verminderen en alleen bestaan uit jouw bloeddruk meten en jouw buik voelen. Vragen en klachten zullen wij telefonisch met jou bespreken op een vastgesteld tijdstip. Wij vragen je ook alleen te komen (dus geen andere kinderen, partner, ouders etc).
  • Ook de ziekenhuizen hebben hun beleid aangepast, wat inhoudt dat er bij een bevalling maar maximaal 1 extra persoon aanwezig mag zijn (dus OF partner OF moeder etc). Ook familieleden wordt gevraagd niet in het ziekenhuis te wachten.
  • De kraamvisites die wij normaliter na de bevalling doen, zullen zoveel mogelijk telefonisch worden gedaan. Indien iets niet telefonisch kan worden afgehandeld zullen wij uiteraard wel gewoon langskomen.

Wij raden jullie aan om naast deze blog’s ook ons instagram account (#witsenkade_verloskundigen) in de gaten te houden. Aangezien het beleid ten aanzien van COVID-19 van dag tot dag verschilt, zullen wij jullie via beide kanalen blijven informeren.

Indien je zelf koorts hebt, een infectie met COVID-19 of je huisgenoot/partner dit heeft, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts.
Kom niet meteen naar de praktijk, maar neem eerst telefonisch contact met ons op door te bellen naar 020-6279767. Liever niet op het spoednummer, deze lijn houden wij graag vrij voor spoedgevallen en bevallingen.