Corona virus

Corona update

Sommigen van jullie zullen ondertussen misschien al een paar veranderingen hebben gemerkt in de praktijk; korte fysieke controles en daarna telefonisch contact hoe het met jullie is. Deze manier van werken is ook voor ons anders/nieuw. We hopen dat jullie niet te veel last hebben van deze ontwikkelingen en kunnen blijven genieten van jullie zwangerschap.

Er zijn een paar updates waar wij jullie graag van op de hoogte brengen:

  • Indien je partner of jijzelf koorts hebben of erg aan het hoesten zijn, laat ons dit voorafgaand aan een thuisvisite weten. Wij komen dan in speciale kleding binnen.
    Mocht je een afspraak op de praktijk hebben en je één van deze klachten hebt, bel ons dan van te voren.
  • Wij gaan nu meer telefonisch contact met jullie hebben. Goed om te weten dat wij meestal bellen met een anoniem nummer. Neem in deze tijd dus graag wel anonieme nummers op, ook in de week na de bevalling.
  • Beval je in het ziekenhuis, dan mag je maximaal 1 extra persoon meenemen (dus of je partner of je moeder). Indien je thuis bevalt, mag er maximaal 1 extra persoon in dezelfde kamer bij jou en ons zijn. Mocht je ook een doula of je moeder aanwezig willen hebben, dan kunnen zij er zijn op momenten dat wij niet bij jou in de kamer zijn. Op deze manier proberen we het contact tussen teveel verschillende mensen te voorkomen.
  • De gehoorscreening bij pasgeboren baby’s vindt normaal gesproken plaats in de eerste week na de bevalling, op hetzelfde moment als de hielprik. Omdat de gehoorscreening geen noodzakelijke test is zo vroeg na de geboorte, is besloten om deze gehoorscreening op een later moment te laten plaatsvinden. De hielprik zal wel gedaan worden, omdat de ziekten die met de hielprik opgespoord kunnen worden snel behandeld moeten worden.