Witsenkade
Verloskundigen.

We Love

Er is zoveel te koop op het gebied van zwangerschap en baby’s. Daarom hebben we een selectie gemaakt van onze favorieten.

Kinderboekenwinkels

Terug naar boven

Helden en boeven

Een kinderboek winkel als uit een film. Aardig personeel dat echt snapt wat er in een kinderhoofd omgaat. Ze geven goed advies als je een cadeau zoekt. Naast het verkopen van boeken organiseren ze ook voorlees middagen, filmvoorstellingen, workshops, knutselclub en andere activiteiten.

Bosboom Toussaintstraat 27
1054 AM Amsterdam
Website: www.helden-boeven.webshopapp.com

Ergobaby

Linnaeus boekhandel

Een mooie grote boekhandel in Amsterdam oost met een ruime kinderafdeling. Het personeel is heel kundig en vriendelijk. Ze denken echt met je mee!

Middenweg 29
1098 AB Amsterdam
Website: www.linnaeusboekhandel.nl

Linnaeus boekhandel

De Kinderboekwinkel

De winkel met alleen maar kinderboeken! Een feest om daar door de vele prentenboeken en voorleesboeken te bladeren. De mensen die er werken hebben alle boeken gelezen, en dat merk je!

Rozengracht 34
1016 NC Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 344
1012 RX Amsterdam
Website: www.kinderboekwinkel.nl

De Kinderboekwinkel

Restaurants Kind-vriendelijk

Terug naar boven

Blitskikker.

Blitskikker

Een nieuwe prachtig winkel-cafe en kinderkapper in Oost! In de Javastraat kun je in het lichte, ruime en schone gezinscafe wat drinken en eten bestellen, terwijl de kinderen cakejes versieren, spelen bij de treintafel, tekenen, pac-mannen of een spelletje doen in de speelhoeken. Voorin is tevens een winkel met speelgoed, kleding en cadeautjes van verschillende leuke merken. Er is ook een professionele kinderkapper in de winkel die je kind knipt op een motor, een busje of een paard!

Javastraat 117h
1094 HD Amsterdam
Website: www.blitskikkeramsterdam.nl

Cafe Blender.

Blender

Het café is groots opgezet, waardoor je ook makkelijk je kinderwagen kwijt kan. Er is een royale speelruimte en je kunt er de heerlijkste broodjes en taarten eten. Ook voor de kinderen hebben ze gezonde en betaalbare dingen op de kaart. In de winter zijn we hier zeker 1x per 2 maanden te vinden. Dan gaan onze kinderen er eerst naar de kinderkapper, en daarna spelen terwijl wij er een broodje lunchen. In het restaurant is ook nog een winkel met erg veel exclusieve cadeautjes, originele kinderkleding, kindermeubels en speelgoed.

Ruysdaelstraat 9-11-13
1071 WX Amsterdam
Website: www.blenderamsterdam.nl

Cafe Minimarkt.

MiniMarkt

Een mooie, gezellige en warme concept store gericht op families. Naast heerlijk eten (ontbijt, lunch & taart) is er alles te koop dat je nodig hebt (of niet nodig hebt) voor kinderen. Kado’s, kleding en meubels. Ze hebben ook een kinderkapper en verzorgen kinderfeestjes. Het eten is zo goed dat je er zelfs langs moet gaan als je geen kinderen hebt.

Beethovenstraat 5A
1077 HK Amsterdam
Website: www.minimarkt-store.com

De Boezemvriend.

De Boezemvriend

De Boezemvriend is ‘the place to be’ voor iedere zwangere of jonge ouder. In de winkel verkopen ze goede borstvoedings-bh, borstvoedingskleding, voedingskussens, draagdoeken en erg leuke en praktische baby-en kinderspulletjes.
De mensen in de winkel hebben erg veel ervaring waardoor ze je ook goed kunnen adviseren! In het restaurant kun je genieten van een heerlijke kop koffie, sapje, broodje of stuk taart terwijl je baby heerlijk met andere kleintjes op een speelkleed ligt.

Overtoom 205
1054 HT Amsterdam
Website: www.deboezemvriend.nl

Boerderij meerzicht

Boerderij Meerzicht

Na een middag lekker wandelen door het Amsterdamse Bos is het zalig om bij Boerderij Meerzich heerlijke pannenkoeken te eten. De sfeer is ontspannen en door de speeltuin voor de kinderen is bij ons ‘een ochtendje’ Amsterdamse Bos vaak uitgedraaid op een dag vullend programma.

Koenenkade 56
1081 KG Amsterdam
Website: www.boerderijmeerzicht.nl

Cafe Kleine Parade.

De Kleine Parade

Het café van De Kleine Parade is een bruisende plek, met heerlijk eten en een leuke speelplek voor kinderen. De winkel verkoopt kleding van merken als Petit Bateau, Imps & Elfs, Kidscase, Picnik Barcelona, Frankey-s, Mio & co. en Little Indians.

Gerard Doustraat 142-144
1073 VX Amsterdam
Website: www.dekleineparade.com

Cafe Oostpootje.

’t Oostpoortje

Hier kun je terecht voor een heerlijke kop koffie met iets lekkers. Maar zelf ben ik erg enthousiast over hun pannenkoeken. Buiten hebben ze een prachtig terras (alleen geschikt voor kids in de kinderwagen, want geen rand bij het water). Maar binnen hebben ze veel speelgoed, waardoor dit restaurant favoriet is bij mijn 2 jarige zoon.

Oranje-Vrijstaatkade 69
1093 KS Amsterdam
Website: www.beleefoostpoort.nl

Het Groot Melkhuis.

Het Groot Melkhuis

Het Groot Melkhuis is een zelf service restaurant met een grote speeltuin en terras aan het water. In de winter kun je binnen bij de open haard zitten terwijl de kinderen binnen spelen en in de zomer biedt de speeltuin uren speelplezier!

Vondelpark 2
1071 AA Amsterdam
Website: www.grootmelkhuis.nl

De Vondeltuin.

De Vondeltuin

In het meest zuidelijke puntje van het Vondelpark ligt dit ontspannen terras. Heerlijk wat drinken na een wandeling door het park, of om andere ouders te ontmoeten. Want je bent nooit de enige ouder op dit terras!

Vondelpark 7
1075 VR Amsterdam
Website: www.devondeltuin.nl

Kinderkookkafé

Kinderkookkafé

Kinderkookkafé is een plek waar kinderen koken en bedienen! Nergens vind je een restaurant dat zo afgestemd is op kinderen. Ze kunnen hun eigen pizza, cake of broodjes maken. En natuurlijk heerlijk spelen.

Vondelpark 6B
1071 AA Amsterdam
Website: www.kinderkookkafe.nl

Lunchroom Lastig

Lunchroom Lastig

Een ontspannen, ongedwongen en huiselijke sfeer met speelgoed voor kinderen maakt ‘Lastig’ een fijne plek om koffie te drinken, te lunchen of een taartje te eten. Mocht je geen zin hebben om te koken dan kun je sinds kort ook bij ‘Lastig’ terecht, want ze verkopen nu ook heerlijke Indonesische (huisgemaakte) afhaalgerechten!

Christiaan Huygensplein 33
1098 RA Amsterdam
Website: www.lunchroomlastig.nl

Uitzet

Terug naar boven

Flexibath

Een zeer handig kinderbad. Doordat hij na gebruik is in te klappen, neemt hij bijna geen ruimte in! Te krijg in allemaal leuke kleuren!

Website: www.stokke.nl

Opklap badje.

Greentom

Een hele mooie en praktische kinderwagen, zeker in Amsterdam! Doordat hij maar 7kg weegt (!) is hij met gemak een trap op te tillen. Daarnaast is hij ook nog eens 100% Green. Alle materialen zijn duurzaam. Stoffen zijn volledig natuurlijk of gemaakt van gerecyclede drinkflessen. Ze produceren over de hele wereld. Dat beperkt de impact op het milieu van verzending. Het betekent ook dat je kinderwagen gemaakt is van natuurlijke en gerecyclede bronnen uit de buurt. En het stimuleert de lokale economie.

Website: www.greentom.com

Greentom.

Babouska deken

Prachtige dekens met de naam van je zoon of dochter! Primair als deken in bed, maar later voor op de bank of in de tuin. Onze zoon gebruikt hem al 5 jaar intensief en hij ziet er nog prachtig uit. Ook erg leuk om te vragen als kraamcadeau!

Website: www.babouska.nl

Babushka deken

Prachtige lamp

Onze favoriete lamp. Ook zeer geschikt voor op een babykamer. Wil je ‘s nachts voeden of een speentje zoeken, dan hoef je geen felle lamp aan te doen. Met de draaischijf, die fungeert als dimmer, kun je zelf bepalen hoe fel je de lamp zet. Helemaal ‘aan’ geeft hij voldoende licht om een kind te kunnen verschonen. De nachtvoedingen worden er bijna leuk van 🙂
Website: www.zzzdesign.nl

ZZZDesign lamp

Ergobaby draagzak

Deze draagzak is niet alleen heel makkelijk om ‘aan te trekken’, hij zit ook fantastisch. Mijn pasgeboren baby draag ik op mijn buik, en met dezelfde draagzak draag ik een dag later onze zoon van 2,5 jaar. Bij veel draagzakken kreeg ik na een uur al pijnlijke schouders of nek, bij deze draagzak niet omdat hij op je heupen steunt. Een draagzak om jaren plezier van te hebben.
Website: www.ergobaby.nl

Ergobaby

Wieg huren

Er is een nieuw bedrijfje gevestigd in Amsterdam. Hun doel: zoveel mogelijk mensen een wieg later huren in plaats van kopen en de wereld daarmee duurzamer maken. Als de wiegen niet meer aan hun hoge eisen voldoen, doneren zij ze aan Stichting Babyspullen, een stichting die zich inzet voor zwangere vrouwen in Nederland met zeer beperkte financiële mogelijkheden. Naast dit goede idee is het huren van een wieg ook stukken goedkoper dan kopen. Kortom een super nieuw initiatief!
Website: www.cribster.nl

Cribster

Ook Handig!

Terug naar boven

marleen

Marleen Kookt

Zalig en gezond eten, zonder zelf iets te hoeven doen! Een maaltijd bezorgservice met enorm lekker eten, dat gezond is en erg afwissend. Wij hebben het al vele malen op de praktijk besteld tijdens een overleg. Maar het is ook zo ontzettend fijn aan het einde van je zwangerschap of eerste weken na de bevalling. Ook super leuk om te vragen (of geven) als kraamcadeau!
Website: www.marleenkookt.nl