Hoeveel kom je aan tijdens je zwangerschap?

In: Blog

“Hoeveel mag ik aankomen in de zwangerschap?” of “Ik ben nu 5kg aangekomen, is dat normaal?” Dit is één van de meest gestelde vragen bij ons op het spreekuur. De grootte van je buik en de hoeveelheid kilo’s die je aankomt in de zwangerschap verschilt erg per vrouw. Een gezonde gewichtstoename is belangrijk, maar zegt niks te zeggen over de …

De eerste tekenen van je zwangerschap

In: Blog

Sommigen weten al dat er een kans is, want ‘het is de tijd van de maand’. Je bent nog niet ongesteld en jullie waren het aan het proberen. Bij anderen komt het onverwacht of sneller dan gedacht. Zo ook bij mij. Ja, we hadden al wel besloten dat we er voor wilden gaan. Ik zou alleen eerst nog een maand …

Misselijkheid

In: Blog

Ik was 7 weken zwanger van ons derde kindje, toen ik op de praktijk alles aan het klaarzetten was voor het spreekuur… 
Het moment dat hij binnenkwam rook ik meteen de koffie. Ik probeerde nog een gewoon gesprek te voeren, maar moest na een paar minuten naar de wc rennen. Dat was de eerste keer dat ik moest overgeven, maar zeker niet de laatste keer…

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

In: Blog

50% van de vrouwen met bloedverlies in de eerste 12 weken van de zwangerschap, krijgen een miskraam. Maar 50% dus niet!

Hoewel je misschien meteen denkt dat dit betekent dat de zwangerschap niet goed zit, kan het goed zijn dat het bloedverlies onschuldig is.
Er zijn meerdere reden in het begin van de zwangerschap die voor bloedverlies kunnen zorgen.

Hoe bewaar ik mijn borstvoeding?

In: Blog

Gekolfde melk, is zo waardevol als wit goud!
Niets is zo frustrerend als melk weggooien die je met zo veel liefde en moeite hebt gekolfd.

Toch hoor ik regelmatig dat moeders een flesje gekolfde melk weggooien omdat het een uurtje buiten de koelkast heeft gestaan. NIET DOEN!

Baby uitzetlijst…wat heb je echt nodig?

In: Blog

18 weken zwanger van onze eerste kind besloot ik dat het tijd was om te beginnen met de aanschaf van de ‘ baby uitzet’.  Georganiseerd als ik ben maakte ik een Excel lijst met alle items die we moesten aanschaffen. Achter ieder item kon ik de website plaatsen waar het betreffende artikel te koop was. Ik kon beginnen!

9 tips voor vliegen tijdens de zwangerschap

In: Blog

Opgesloten zitten met ruim 400 andere personen op 10 kilometer hoogte… Niet een ideale situatie. Zeker niet als je ook zwanger bent.

Daarom geven wij je tips om zo plezierig en veilig mogelijk te vliegen tijdens je zwangerschap!

Mag ik onder de zonnebank?

In: Blog

Het is koud en winters. Het enige wat je wil is warmte en zonlicht! Alleen laat de zon zich niet zien. Dus je gaat onder de zonnenbank…mag kan je eigenlijk onder de zonnebank als je zwanger bent?